Invertere – Så kan du bruge strømmen direkte på el-nettet

En inverter omsætter jævnstrøm (DC) til vekselstrøm (AC)

Invertere fra SMA Solar Technologi og Kostal

Hos Solcellespecialisten benytter vi invertere fra blandt andet tyske: SMA Solar Technology og Kostal. Hvilken inverter, der er den rigtige til en konkret opgave, afhænger af:

A: Anlæggets størrelse
B: Anlæggets placering/ retning
C: Placering af inverter

7 fordele ved inverterløsninger fra SMA Solar Technology / Kostal

  1. Er på Energinet's positiv-liste over godkendte invertere
  2. Tre-faset symmetrisk tilslutning, der sikrer net-stabilitet
  3. Bredt DC-input-interval sikrer at omformeren arbejder selv i svagt lys
  4. Op til tre MPP-trackere sørger for, at ydelsen på solcelleanlægget maksimeres
  5. Der er adgang til fjernovervågning via internettet
  6. Et komplet integreret kommunikationssystem som standard
  7. 5 års produktgaranti med mulighed for forlængelse til 10 eller 20 år

Regler for invertere: Energinet.dk fastlægger reglerne for invertere i Danmark med det formål at sikre et godt og stabilt el net.

Der er i januar 2012 lavet en positivliste for godkendte invertere. Solcellespecialisten sælger kun invertere, der findes på denne liste.

Omsæt jævnstrøm (DC) til vekselstrøm (AC)

En inverter omdanner jævnstrøm fra solceller til 230 volt vekselstrøm. Inverteren synkroniserer spænding og frekvens, så strømmen kan bruges direkte på el-nettet.

Desuden optimerer inverteren solcellernes el-produktion. Et SunPower solcelleanlæg har brug for en inverter for at kunne sende elektricitet ud på el-nettet. Omdannelsen af jævnstrøm til vekselstrøm giver et energitab mellem 1 – 10 % afhængigt af produktets kvalitet. En inverter går automatisk på stand by om natten, eller når der ikke er tilstrækkeligt sollys.

Med udgangspunkt i vores erfaringer og professionelle simuleringsværktøjer foreslår Solcellespecialisten den optimale inverter til opgaven. Inverterne har ofte flere indgange (MPP trackere) hvilket gør det muligt at fordele solcellerne i forskellige grupper. På denne måde kan inverteren bruges til løsninger med flere retninger og hældninger.

Desuden har de fleste invertere indbygget datalogger og mulighed for opkobling til computer/ Ipad/ Smartphone osv. via netværk. (LAN tilslutning) 

RIng i dag, og få mere at vide. Du kan også skrive til os via sidens kontaktformular. Vi leverer solcelleløsninger til hele landet!

Få et GRATIS tilbud på din solcelleløsning!

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os med dine spørgsmål.